vocAmuze

O Wunderbare Harmonie

In de schaduw van de muziekgeschiedenis liggen een aantal werken verborgen die meer aandacht verdienen. In de overgang van de klassieke periode naar de romantiek liggen koorwerken van Joseph Haydn en John Field te wachten op ontdekking.

Op het einde van zijn leven wou Haydn koorliederen schrijven gebaseerd op de Londense koorcultuur. Het werden 13 gevoelige en speelse liederen waarin vroomheid, moraliteit en beheerst genot de boventoon voeren. Ze worden uitzonderlijk alle 13 uitgevoerd, begeleid op een historische piano.

John Field is zowat de vader van de nocturne. Niet zozeer de virtuositeit haalt de bovenhand, maar wel rijke schakeringen van verfijnde klanken. Chopin is de bekendste opvolger van Field. Onder de vingers van Ilze De Maeyer herleeft het klankenpalet van Field, die trouwens goed bevriend was met Haydn.

vocAmuze en Kamerkoor Cantatlle
o.l.v. Dimitry goethals
Ilze De Maeyer, piano

Zaterdag 16 maart 2019 om 20 u.
Sint-Martinuskerk, Burcht
Zondag 17 maart 2019 om 16 u.
Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, Rupelmonde

16 maart:zwijndrecht.be
17 maart:cantatille.be

Georganiseerd door Gemeentebestuur Zwijndrecht i.s.m. vocAmuze

Lees en teken ons gastenboek !

Gebruikersnaam:
Paswoord: